Spaghetti carbonara

En stor favoriträtt hos oss båda är Spaghetti carbonara. Enkelt, snabblagat och supergott. Här delar vi med oss av vår variant av denna klassiker.

Spaghetti carbonara 4 pers

Ingredienser

Spaghetti för 4 pers
3 paket bacon eller motsvarande mängd sidfläsk
5 dl matlagningsgrädde
1 gul lök
1 stor vitlök
2 dl riven parmesan
4 äggulor
Svartpeppar efter smak

Vi börjar alltid med att förbereda alla ingredienser så att det bara är att slänga ner i pannan allt efter som. Hacka lök och vitlök, skiva bacon/sidfläsk i lagom stora bitar, riv parmesanen och separera äggulorna från vitan.

Börja med att fräsa lök och vitlök i smör eller olja. Lägg i bacon/sidfläsk och låt detta steka tills baconen nästan blivit knaperstekt. Häll på grädden och låt småkoka i ca 10 min. Löken och baconen ska hinna ge ifrån sig god smak. Tillsätt den rivna parmesanen och rör tills den smält. Dra av pannan från plattan och rör ner äggulorna.
Blanda såsen med spaghettin och servera med nymalen svartpeppar och lite extra riven parmesan.


Buon appetito!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0