Espresso

Kärleken till kaffe är rätt stor här hemma. I veckan inköptes en moccabryggare av modell Bialetti Mini Express från Kaffelunden. Visst, det är mocca och inte "riktig" espresso, men laddad med bra espressokaffe och hårt packad, märker jag knappt någon skillnad och det slår alla typer av espresso från stora kontorsmaskiner jag druckit. Bryggaren kompletterades med ett par espressokoppar från Jura, inköpta på NK.

Ett rätt billigt sätt att få en kopp av det svarta guldet på hemmaplan. Bryggaren går endast på 265kr, vilket känns väldigt överkomligt.

 


Sommarmat

Nu längtar vi till sommaren. Så här när kung Bore verkar tagit ett nytt grepp om vårt avlånga land kan man behöva påminnas om just sommaren. Sommarens mat är absolut en höjdpunkt för oss och många andra. Exempelvis blir ju allt gott som man grillar. Maten är enklare men ändå godare. Inte lika rustikt men ändå hur genuint som helst.

Här är två av våra matbilder från i somras; Souvlakispett och en filtallrik med blåbär.






Bilder från sommaren 2009

Kitchen makeover

Vi bor i andra hand och köket har gjorts om lite under tiden som vi bott här, men det är fortfarande ett gammalt 40-tals kök. Jag har aldrig hittat den rätta stilen som jag vill ha på köket för ens nu. Inspirationen kommer från min favoritkock Leila Lindholm och hennes program Leila bakar och Leilas jul. Mitt drömkök är det lantliga, gammeldags, romantiska köket och det är den stilen som vårat kök nu börjar få.
Jag har varit på jakt efter inredning i form av burkar, skålar, flaskor och söta små detaljer och börjar vi börjar få ihop ett fint litet urplock, men letandet fortstätter. I sommar blir det till att gå på loppmarknader och igår var jag hemma hos mormor och letade i hennes skåp.

Igår fick jag hem ett paket med saker som jag hade beställt och min shoppingrunda här om dagen resulterade i detta:

 


Burkar från mylovelyhome.se




 
Burk, muffinsformar och handdukar från Åhlens



Dessa hyllor har precis kommit och upp och pryds nu av fina fynd.


Jag har hittat några favoritsidor på denna typ av inredning:

- mylovelyhome.se

- countrystyle.se

- cestlavie.se

- alvashus.se




Recension: Porto Cervo

För en dryg vecka sedan besökte vi restaurang Porto Cervo på Timmermansgatan, en systerkrog till mer välrenommerade Portofino på Brännkyrkagatan. En krog med ambitionen att bli Stockholms bästa italienare enligt egen utsago. Miljön var lagom stimmig och elegant, men inte i överkant.

Jag inledde med en potatissoppa med pastaknyte fyllt med parmaskinka och fetaost. Fia valde pilgrimsmusslor med blomkålskräm. Till varmrätt föll valet på kalvtournedos med kalvkind, rökt bönkräm och potatissufflé vilket var en helt utsökt upplevelse. Fantastiskt mört kött och bönkrämen var ett alldeles utmärkt tillbehör. Jag skippade efterrätten och avrundade med en ristretto. Fia gav sig på en äppelpannacotta och en cappucino.

Som helhet var detta ett utmärkt härligt restaurangbesök! Kan mycket varmt rekommendera denna restaurang om man är ute efter något i den nivån och prisklassen. Här får man valuta för pengarna!

Proffsiga kypare som tog väl hand om en, utan att vara för påträngande, höjde upplevelsen ytterligare.

Betyg
Maten: 5/5
Stämningen/miljön: 4/5
Servicen: 5/5
Prisnivån: 4/5


RSS 2.0