Kamben


Nu är grillpremiären avklarad och matlagningen går in den bästa delen av säsongen enligt oss och många andra. Varför smakar det så mycket bättre grillat? Mycket ligger nog i känslan av det enkla och koncisa i tillagningssättet och att man påverkat det hela ända från grunden på något neandertaligt sätt..

Vi har pratat ett tag om att försöka få till riktigt bra ribs. Det ena ligger ju rakt av i vilken bbq-sås man kommer över och det andra i hur bra man får köttet i sig. Såsen blev det rätt ordinära 'Sweet Baby Ray's - Hickory and Brown Sugar'. Sen valde vi kamben som visserligen liknar både baby back ribs och spare ribs rätt mycket, men med lite mer kött mellan benen och inget på ovan- och undersidan, dock lika tunna.

Vi förkokade benen en dryg timma så att köttet nästan börjar släppa från benen, men ändå utan risk för att de ska paja helt när man tar upp dem. Sen fick de ligga i lite bbq-sås medan glöden antog den lagoma hettan. Det tog c:a 10 min att bränna av benen och resultatet blev ordentligt över förväntan! Förkokningen var verkligen a och o som det föreföll. Köttet släppte helt perfekt från benen och såsen var precis av den typ vi tänkt oss.

Har kommit över ett recept på egengjord bbg-sås som kommer att testas och skrivas om snart.

Smaklig spis!

Kommentarer
Postat av: Mam

Mmmmmm, ser supergott ut.

2010-06-07 @ 22:13:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0