América do Sul

Vi passade här om dan på att utnyttja ett mattips vi fått. Tipset gällde en sorts kött och en sorts korv. Köttet heter picanha och verkar motsvara ungefär styckedelen rumpstek, men samtidigt verkar all biff i Sydamerika heta picanha enligt vissa källor. Vi viste att detta fanns att inhandla på den sydamerikanska markaden i Hötorgshallen så vi begav oss dit. Korven heter Calabreza och skulle även den finnas att köpa på samma ställe.

Köttet kan antingen hestekas eller skäras i skivor. Det som gör det speciellt är att man låtit fettkappan sitta kvar. Vi valde att skära upp det i skivor, vilket då måste göras med fettkappan nedåt. Kryddningen skulle enligt diverse "recept" endast bestå av flingsalt, så vi gjorde på detta sätt.






Köttet blev kanon! Det var otroligt mört och behövde verkligen ingen annan krydda än saltet. Priset ligger endast på 100kr/kg, vilket verkligen få ses som ett fynd! Att helsteka det lär bara göra det ännu mörare om man får gissa.

Så över till korven. Det var en korv fylld med diverse kryddor och var ju självklart färsk. Tog därför nästan 30 minuter att steka och resultatet blev så här:



Ta och för detta tips vidare! Det kommer inte göra någon besviken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0